parketta szép otthonban

A melegburkolatok családjának egyik alapvető tagja a parketta. Legfőbb tulajdonságát az adja, hogy teljes vastagságában fából készül. A parketta valójában a többféle hordozó rétegű, vagy a rétegelt lemezzel ellátott szalagparketta.

A több rétegű parketták előnyös tulajdonságát a méret és az alak tartóssága adja, ami azért felel, hogy kevésbé vetemedjen, dagadjon, mint a tömör padló fajták, így minden szempontból tartósabb és még padlófűtésre is alkalmas! Amikor szalagparketták közül szeretnénk választani, akkor a lamella szám, a felületkezelés és a vastagság szerint választunk. A fő különbséget az egy- és a kétlamellás fajták között az, hogy egy panel szélességen belül hányfelé fog osztódni a kopóréteg.

A parketta felületét a lakkozási eljárással, lazúrral, és olajozással lehet egyedivé tenni. Lehet homogén vagy rusztikus is, illetve színeltéréses vagy csomómentes anyagú. A kétrétegű típus előnyét az adja, hogy alacsony a beépítési magassága, csiszolás segítségével fel lehet újítani, és átengedi a padlófűtés hőjét. A többrétegűeknél pedig már lehetőség van ragasztás nélkül, úsztatott eljárással a lerakásra, hála a klikkes rendszerű gyártásnak.

Ilyenkor a burkolat alá párazáró fóliát, valamint lépészaj csökkentő réteget kell helyezni. Ennek a típusnak az az előnye, hogy ha a szükség úgy hozza, könnyen vissza lehet bontani, ami egy ragasztott verziónál már sokkal bonyolultabb lenne. Különböző lehetőségekért, és további érdeklődés esetén, valamint a remek kínálatért érdemes felnézni a lorincparkett.hu oldalára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük