műanyag ablak, csillár és ágy

A műanyag ablakok és ajtók megfelelő gondozása elég egyszerű feladat, csak annyi a lényeg, hogy pontosan tudjuk, hogyan kell ezt csinálni. Legyen szó bármelyik típusról ezen belül, időnként gondoskodni kell róla, annak ellenére, hogy a cégek azt állítják, hogy nem igényelnek karbantartást. A karbantartás mentes csak azt jelenti, hogy soha nem kell bevonni vagy festeni, hogy jó formában maradjon.

Tehát miért kell tisztítani a műanyag ablakot? Nos, mint a legtöbb felület, ez is felszívja a szennyeződést és a port a levegőben, különösen a melegebb évszakokban. A rendszeresen kinyitott nyílászárók valószínűleg beszennyeződnek az állandó érintéstől, és a levegőben lévő szennyeződések és porok behatolnak. Ez különösen igaz a belső ajtókra is, ha sokat tartózkodik otthon.

Szerencsére vannak egyszerű megoldások a műanyag ablak és az üvegtáblák tisztítására, karbantartására. A nyílászárók tisztításához használjon egyszerű ablakpermetes tisztítószert egy törlőkendővel vagy vízzel kevert szappant. A műanyag ablak tényleges keretéhez csak folyékony szappant vagy enyhe mosószert használjon meleg vízzel elkeverve. A tisztítási rész tényleg ilyen egyszerű.

A műanyag ablak működőképességének megőrzése érdekében a mechanizmusokat időről időre meg kell kenni. Javasoljuk, hogy rendszeres kenést használjon WD-40 spray-vel, legyen szó ablakokról, külső ajtókról vagy belső ajtókról. A kenést biztosító mechanizmusok közé tartoznak a fogantyúk, a zárszerkezetek, a zsanérok, a táblarugók és az ütközőlapok. Az általános tisztítást és karbantartást nem kell túl gyakran végezni, de időnként mindenképp ajánlott megismételni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük