A nyaralás arra való, hogy feltöltődjünk, de ez a gyerekekkel sokszor megvalósíthatatlan vállalkozás. Érdemes ilyenkor bevetni a nagyszülőket.

Eltérő, hogy ki mikor érik meg erre. Nem elég, ha a nagyi úgy érzi, ő már megbirkózna a feladattal. Ha anya és apa nem tartja még érettnek a picit, ez elég indok, hogy elhalasszák a nagyis nyaralást. Általában könnyebb a helyzet, ha a nagyszülőkkel szinte napi kapcsolatban van a gyerek, így biztonságban érzi magát velük, és mindenki tudja, mire számíthat. Az is segít, ha testvérek mennek együtt, így a kicsi számára otthonos érzést kelt, hogy a nagy mindig a közelben van. A legfontosabb szempont, hogy segítsük a nagyszülőket. Írjunk pontos napirendet, adjuk le a kedvenc ételek listáját, és beszéljük meg, hogy mi a teendő vészhelyzetben. Csomagoljuk össze a gyerek kedvenc játékait, esetleg néhány újat is becsempészhetünk.

Adjunk a nagyszülőknek szabadságot, hagyjuk, hogy a saját szabályrendszerük szerint teljenek a napok, cserébe viszont kérjük, hogy ha baj van, esetleg nem tudnak egy kérdésben dönteni, hívjanak fel minket és osszák meg velünk a gondjaikat. A kölcsönös bizalom segít, hogy jól teljen az első közös nyaralás az unokákkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük